Hargailah Masa


Get your own Digital Clock

::Ruang Chat::


ShoutMix chat widget

<>

Isnin, 21 Disember 2009

Reminder For Muslims

Sebelum kamu baca,saya berjanji untuk menyampaikan mesej ini kepda kawan-kawan saya yang lain dalam lingkungan tiga hari selepas habis membaca surat ini.

Wahai manusia,adakah iman kamu kuat atau lemah. Adakah kamu berani untuk melawan DAJJAL.iman kamu hendaklah kuat dan hendaklah kamu jangan memikirkan kamu kuat.surat-surat berantai,mesej palsu,mesej nasib adalah semua tidak bagus.mempercayai nasib adalah fasik.hendaklah kamu membaca surah al-kahfi setiap masa yang lapang.

DAJJAL akan keluar apabila MasjidilAqsa tidak berazan selama 5 atau 7 hari. Kemungkinan pada 21/12/2012. ramai orang fikir itu tarikh KIAMAT. TIDAK!!!! Nabi Isa tidak turun utuk berdakwah lagi selama 7 tahun!! DAJJAL ada 30. Semuanya akan insaf sebelum mati. Dikatakan DAJJAL benar akan berkuasa selama 44 hari atau tahun. Jangan takut..DAJJAL tidak boleh masuk Baitul Maqdis,Mekah dan Madinah.

Yakjuj dan Makjuj tidak muncul lagi. kaum yang telah dikepung dan diperangkap oleh raja Zulqarnain dan kaumnya serta membina dinding tinggi yang diperbuat daripada besi dan tembaga. Haiwan yang aneh,Ad-dabah,tidak keluar lagi.haiwan sepanjang 60 hasta ini membawa tongkat Nabi Musa dan cincin Nabi Sulaiman. Matahari masih tidak terbit dari tempat terbenamnya bermakna pintu taubat masih terbuka.

kekurangan gempa bumi dan gunung berapi mengakibatkan tekanan pada bumi lalu mereka bencana terbesar di dunia. laut akan kering dan menjadi gurun. neraka jahannam akan terbuka pintunya. Kiamat akan berlaku apabila tiada orang menyebut nama ALLAH.

Sebarkan kepada orang lain terutamanya umat islam. sesunguhnya kiamat adalah jari hantu dan kelahiran Rasulullah SAW adalah jari telunjuk.betapa dekatnya kiamat itu.sebarkan lah kerana kamu telah berjanji di awal surat ini. jika kamu tidak menghantar surat ini seperti janji yang kamu telah kotakan. sesungguhnya orang yang mungkir janji dia adalah munafik. dan orang munafik dimurkai ALLAH.

0 ulasan:

::..Jom Main Tic Tac..::